Brisbane City Hall Rain Garden

Brisbane, California

At Brisbane, California’s City Hall, Nevue Ngan Associates identified an opportunity to redesign the parking lot and create a large rain garden to capture stormwater runoff from the parking lot and the City Hall building. Prior to the project, the inefficiently designed parking lot abutted the building face. All of the on-site stormwater ran directly into an underground piped system.

Today, the City Hall building showcases a landscaped rain garden at its front door. The redesigned parking lot creates space for the rain garden and an outdoor plaza for gathering, bicycle parking, and safer pedestrian circulation. All of this was accomplished without a loss of vehicular parking capacity. Interpretative signage informs visitors of the rain garden’s functional landscape.